HISTORIA

Historien börjar för 9.500 år sedan, då världens äldsta träd – Old Tjikko såg dagens ljus. Inte långt från husfabriken i Särna, på ett fjäll i norra Dalarna finns trädet, och hårda väderomslag har bevisat att trä är vårt mest naturliga och tåliga material.
Det anammade Jarle Mosshäll, som är grundaren och konstruktören för 3-Visions revolutionerande byggsystem.
Jarle är tredje generationens timmerman som utbildade sig till byggnadsingenjör, och har lång erfarenhet från byggnadsbranschen. Men år 2010 ville han lösa problemet som fanns med plast och mineralull i de träkonstruktioner som används i dagens byggande, och började skissa på en ny konstruktion. efter många timmars funderande och experimenterande valde han att återgå till gammal byggteknik som han utvecklade till det som idag ska förändra hela byggindustrin – ett byggsystem, helt i trä, för alla typer av hus. Flera forskningsteam har följt 3-Visions resa och idag levererar man hus från den egna husfabriken i Drevsjö, och snart även från den nya fabriken i Särna.
– Framtiden handlar om miljötänk och hållbarhet, och det går helt i linje med 3-Vision. Trä har ju använts i alla tider, och är vårt mest tåliga material, dessutom lever vi i ett land med 87 miljarder träd. Och det är också en förnybar resurs. Nu slipper vi plast och mineralull i våra byggnader, och kan använda ett material som står emot både fukt och är bra för miljön, säger Jarle.

 

KORT OM 3-VISION

  • 3 Vision Sverige AB är en nystartad svensk verksamhet och systerföretag till 3 Vision i Norge AS som är etablerat sedan tidgare.
  • Företagens grundare är Jarle Mosshäll
  • 3 Vision Sverige AB har sin tillverkningsverksamhet i Särna, Dalarna.
  • Inriktningen är främst leverans av monteringsfärdiga väggelement, med både stomme och isolering i trä, för beklädnad.
  • Konstruktionen är patenterad och brand- fukt- och hållfasthetstestad
  • 3 Vision Sverige AB kommer även marknadsföra och sälja en kollektion av färdigritade småhus.
  • Husen säljes dels som egendesignade standardhus dels som arkitektritade enheter utifrån kunders önskemål.
  • Målet är fullt miljötänkande i varje process och produkt
  • 3 Vision – Attraktiv byggmetod som inte ger ”sjuka hus”
  • SP, Högskolan i Dalarna, KTH och en rad andra vetenskapliga institutioner har varit engagerade i kvalitetssäkringen.

Snabbt

100%

Prisvärt

100%

Miljövänligt

100%

AFFÄRSIDÉ

”Att bygga i trä innebär att ta ansvar och minska koldioxidutsläppen.”

3 Vision i Sverige AB skall tillverka och leverera energieffektiva, kostnadseffektiva byggelement i trä till permanenthus, fritidshus och offentliga byggnader till miljöinriktade och kostnadseffektiva kunder i norra Europa. Produktionen av byggelement förläggs till Särna och Drevsjö.

VISION

3 Vision i Sverige AB skall i hög grad bidra till att husbyggande utan plast, i kostnadseffektiva trähus med högt isolervärde och god miljöprofil, blir den nya trenden i norra Europa.

3 Vision kommer att bli det naturliga alternativet att vända sig till när man vill bidra till en hållbar utveckling i samhället.